Virpi Suutarin Aalto-elokuvan ennakkonäytös Jyväskylässä

Jyväskylän Kesä, Jyväskylän Talvi ja Keski-Suomen elokuvakeskus järjestävät Aalto-dokumenttielokuvasta kaksi ennakkonäytöstä. Jyväskylän kaupunkikuvassa vahvasti näkyvän taiteilijapariskunnan elämästä kertova dokumentti sykähdyttää ja kertoo yleisölle tarinaa tunnettujen teosten takana. Näytöksissä ovat mukana tervehtimässä ohjaaja Virpi Suutari ja elokuvan tuottajana toiminut Martti Suosalo.

Elokuvan näytöspaikkana toimii Alvar Aallon suunnitteleman Jyväskylän työväentalon Aalto-sali. “Merkittävää on, että Jyväskylän työväentalo oli vastavalmistuneelle Alvar Aallolle ensimmäinen merkittävän julkisen rakennuksen suunnittelutehtävä. Tiedossa on siis historian havinaa, kun kutsumme katsomaan Aalto-elokuvaa rakennukseen, jossa samalla voi nauttia Aallon arkkitehtuurista”, toivottaa Jyväskylän Talven toiminnanjohtaja Mika Kelander.

Aalto on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee esiin, ja henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Aalto kertoo rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.

Elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin. Sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla. Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Jyväskylässä, Helsingissä, Imatralla, Rovaniemellä, Seinäjoella sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja.

Aalto

Virpi Suutari | 2020 | Suomi | 103 min. | S

Kaksi ennakkonäytöstä keskiviikkona 26.8. klo 16:30 ja klo 19:15

Aalto-sali, Väinönkatu 7

Kieli: suomi, englanti 

Tekstitys: suomi 

Liput: 15 € (peruslippu) / 12,50 € (opiskelija/työtön/eläkeläinen/varushlö/siviilipalvelushlö/alle 18-vuotias) 

Näytöksissä mukana tervehtimässä Virpi Suutari ja Martti Suosalo. 

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=qSIpv61S8pE

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9634036/ 

Ennakkolipunmyynti Jyväskylä Kesän verkkokaupan kautta osoitteessa jyvaskylankesa.fi. Ennakkolipunmyynti päättyy esityspäivänä klo 15:30. Liput ovelta 45 minuuttia ennen näytöstä. Tänä vuonna Jyväskylän Kesän ovilipunmyynnissä käy vain korttimaksu. Tapahtumien yleisömääriä on rajattu, ja yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan lisäksi katsomoiden järjestelyillä. Huomioithan että tapahtumassa ei ole paikkanumerointia, ja että salin istumapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Yhteistyössä: Jyväskylän Kesä, Jyväskylän Talvi ja Keski-Suomen elokuvakeskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *